سؤالات متداول

اینجا میتونی پاسخ سؤالات اصلی در مورد قهوه و اثرات آن بر قسمت‌های مختلف بدن و هم‌چنین سؤالات اصلی مشتریان در مورد باگه را پیدا کنی…

قهوه یک ماده خوراکی مفید و سالم است که از دانه‌هایی به رنگ سبز به‌دست می‌آید.
درخت این نوشیدنی بین‌المللی قدیمی نخستین بار در قرن یازدهم میلادی توسط یک چوپان جوان اهل اتیوپی کشف شد و دانه‌های قهوه حدود سال ۵۷۰ بعد از میلاد برای اولین بار کشت شد و مورد استفاده قرار گرفته است. پای دانه‌های قهوه بعد‌ها به عربستان، یمن، ترکیه و سپس به اروپا و آمریکا باز شد. شاید برای‌تان جالب باشد که بدانید قهوه محبوب «موکا» نامش را از بندر «موکا» در یمن گرفته است که نخستین بار قهوه از آن‌جا به کشور‌های دیگر صادر شد. دانه‌های قهوه یمنی طعم شکلاتی داشتند و هنوز هم نوشیدنی‌های شکلاتی به نام «موکا» مشهور هستند. نکته جالب دیگر این‌که در کشور اتیوپی هزاران نوع درخت قهوه وجود دارد که هنوز از آن‌ها بهره‌برداری نشده است.

در مورد خواص بی‌نظیر قهوه ابتدا بد نیست ارزش غذایی یک ماگ قهوه را با هم مرور کنیم:
ویتامین B۲ (ریبوفلاوین): ۱۱% نیاز روزانه
ویتامین B۵ (پانتوتنیک اسید): ۶% نیاز روزانه
ویتامین B۱ (تیامین): ۲% نیاز روزانه
ویتامین B۳ (نیاسین): ۲% نیاز روزانه
فولات: ۱% نیاز روزانه
منگنز: ۳% نیاز روزانه
پتاسیم: ۳% نیاز روزانه
منیزیم: ۲% نیاز روزانه
فسفر: ۱% نیاز روزانه
این در حالی است که قهوه به شکل اصلی و اولیه اش، غذایی کامل، مملو از آنتی‌اکسیدان‌ها و مواد مغذی مفید است. نکته‌ی کلیدی ماجرا، اما این است که قهوه را به گونه‌ای مصرف کنید که بتوانید از خواص بی‌نظیر آن بدون این‌که مشکلی برای سلامتی‌تان پیش بیاورد بهره ببرید چرا که مردم معمولا با اضافه کردن شکر، خامه یا افز‌ودنی‌های مصنوعی دیگر مواد مغذی موجود در قهوه را از بین می‌برند و آن را به یک نوشیدنی پر‌کالری و مضر تبدیل می‌کنند.

بله ؛ قهوه نه تنها شما را هوشیارتر می‌کند و بیدار نگه می‌دارد بلکه از نظر ذهنی شما را باهوش‌تر می‌کند و توانایی‌تان برای یادگیری را بالاتر می‌برد.
ماده اصلی موجود در قهوه «کافئین» است و کافئین هم ماده‌ای به شدت محرک است.
به این ترتیب پس از نوشیدن قهوه، کافئین جذب جریان خون می‌شود.
این ماده پس از عبور از ایست بازرسی مغز، به سیستم اعصاب مرکزی می‌رسد، سراغ «آدنوزین» (عامل احساس خستگی و خواب‌آلودگی) می‌رود و مانع فعالیت آن می‌شود. کافئین سبب افزایش تولید «نوراپی‌نفرین» و «دوپامین» می‌شود.
«نوراپی‌نفرین» برای حفظ دقت، کنترل احساسات، یادگیری و ادراک ضروری است و «دوپامین» اسید‌آمینه لازم برای احساس توانایی، انرژی و لذت است.
طبق آزمایش‌های صورت گرفته عملکرد حافظه، خلق‌و‌خو، هوشیاری، انرژی، زمان واکنش و عملکرد شناختی با نوشیدن قهوه به نحو قابل قبولی بهبود پیدا می‌کند.

یکی از بهترین دلایل برای خاصیت چربی‌سوزی قهوه، وجود کافئین در بسیاری از مکمل‌های چربی‌سوز دنیاست.
کافئین به عنوان یک محرک قوی بر روی سیستم عصبی مرکزی تاثیر می‌گذارد، پیام شکستن چربی را به سلول‌های مغز می‌فرستد و به این ترتیب علاوه بر بالا بردن سرعت متابولیسم، سرعت سوخت‌و‌ساز و چربی سوزی (تا ۱۰ درصد در افراد چاق و تا ۲۹ درصد در افراد لاغر) و عملکرد اکسیده شدن اسید‌های چرب را هم افزایش می‌دهد.
از سوی دیگر کافئین عملکرد ورزشکاران را با چند مکانیسم از جمله بالا بردن ترشح آدرنالین در خون و حرکت دادن اسید‌های چرب از بافت‌های چربی به طور متوسط ۱۱ تا ۱۲ درصد، بهبود می‌بخشد.
شاید به همین خاطر توصیه پزشکان نوشیدن یک فنجان قهوه نیم ساعت پیش از فعالیت‌هایی مثل پیاده‌روی است.

باز هم جواب مثبت است ! دیابت نوع ۲، یکی از جدی‌ترین بیماری‌ها در جوامع پیشرفته است و هم‌اکنون حدود سیصد میلیون نفر در جهان به آن مبتلا هستند. با این‌همه میزان ابتلا به دیابت نوع ۲ در کسانی که قهوه مصرف می‌کنند، به طور چشمگیری پایین است. مطالعات نشان می‌دهد ریسک ابتلا به این بیماری در افرادی که بیشترین میزان قهوه را مصرف می‌کنند، ۲۳ تا ۶۷ درصد کمتر است. طبق بررسی‌های گسترده از داده‌های ۱۸ تحقیق بر روی حدود ۵۰ هزار نفر، نوشیدن روزانه یک فنجان قهوه خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را تا ۷ درصد کاهش می‌دهد.

علاوه بر این افرادی که روزانه یک یا دو فنجان قهوه مصرف می‌کنند نسبت به افرادی که از خوردن آن خودداری می‌کنند ۲۰ درصد کمتر بر اثر آسیب‌های ناشی از حمله قلبی جان خود را از دست می‌دهند. از سوی دیگر قهوه می‌تواند پس از سکته‌قلبی، روند بهبود قلب را تقویت کرده و احتمال حمله قلبی بعدی را کاهش دهد اگر چه به اعتقاد پزشکان که مصرف قهوه باید در حد متعادل باشد.

اگر جواب این سئوال 30 درصد مثبت باشد خوشحال می شوید ؟! اگر بگوییم 60 درصد چطور ؟
آیا می‌دانستید ریسک ابتلا به آلزایمر و جنون در افرادی که روزانه قهوه می‌نوشند ۶۰ درصد کمتر از سایر افراد است؟ در حال حاضر آلزایمر نخستین بیماری مربوط به اختلال عملکرد مغز در دنیاست که سبب زوال عقل می‌شود. از سوی دیگر مصرف قهوه خطر ابتلا به بیماری پارکینسون به عنوان دومین اختلال مغزی بدون درمان در دنیا را بین ۳۲ تا ۶۰ درصد کاهش می‌دهد.

اگر شما هم از آن‌دسته افرادی هستید که هنوز هم مثل بسیاری از مردم نسبت به فواید شگفت‌انگیز قهوه نظر مثبتی ندارید، وقتی بدانید طبق تحقیقات گسترده پزشکی ثابت شده نوشیدن قهوه خطر مرگ ناگهانی به هر دلیلی را کاهش می‌دهد و سبب افزایش طول عمر می‌شود حتما نسبت در این عقیده تجدید نظر می‌کنید.
در دو مطالعه‌ی بسیار گسترده، نوشیدن قهوه به مدت ۱۸ تا ۲۴ سال، با ۲۰ درصد کاهش خطر مرگ و میر در مردان و ۲۶ درصد در زنان، همراه بود.
این تاثیر مثبت به ویژه در مبتلایان به دیابت نوع ۲ قوی‌تر است.
در یک مطالعه‌ی ۲۰ ساله روی بیماران دیابتی که قهوه می‌خوردند، مشاهده شد که میزان مرگ و میر در آن‌ها، ۳۰ درصد کاهش یافته است.

یکی از خواص قهوه، کاهش وزن در افراد است. قهوه حاوی منیزیم و پتاسیم می‌باشد که این مواد معدنی در تنظیم سطح قند خون، استفاده صحیح بدن از انسولین، کاهش ولع مصرف شیرینی و تنقلات تاثیر مثبتی دارند.
در نتیجه مصرف قهوه، اشتها را کاهش داده و موجب کاهش وزن فرد می‌شود.
همچنین یکی دیگر از خواص قهوه کمک به سوزاندن چربی در بدن است.
در واقع کافئین موجود در قهوه، به سلول‌های چربی بدن کمک می‌کند تا چربی‌های بدن را در جهت مصرف فعالیت‌های ذهنی و آموزشی بسوزانند.