قهوه شناسی

ماشین درام غیر کلاسیک

درام گرم شده‌ی غیرمستقیم

درام اين نوع ماشین‌ها از تماس مستقیم شعله با درام جلوگیری کرده و این مسئله به رست‌کننده اجازه می‌دهد دمای رست را بدون خطر سوختن سطح دانه‌های قهوه بیشتر و بیشتر کند. مانند درام‌های ماشین‌های رست کلاسیک. این‌گونه ماشین‌ها نیز دانه‌های قهوه را برای رستی یکنواخت درون درام مخلوط می‌کند و سپس آن‌ها را به محفظه‌ی خنک‌کننده جداگانه‌ای برای خنک‌سازی دانه‌های قهوه هدایت می‌کند.

مزایا

تولید محیطی تمیز برای رست. سرعت و حرارت بالاتر همراه با کاهش ریسک سوختن دانه‌های قهوه نسبت به بیشتر درام‌های موجود. 

معایب

مصرف سوخت اين ماشین کمی بیشتر از ماشین‌هایی با درام کلاسیک است. این‌گونه ماشین‌ها بر جریان بالای هوا تکیه دارند تا دانه‌های قهوه را معلق و چرخان درون محفظه‌ی رست نگاه دارند. از آنجایی که دانه‌های قهوه در جریان رست چگالی خود را از دست می‌دهند. این ماشین برای یک چرخش مناسب به جریان بالای هوا در ابتدای رست نیاز دارد. این جریان در جریان پیشرفت رست به‌مرور کاهش پیدا می‌کند. اين ماشین‌ها بر خلاف ماشین‌های معرفی شده شامل یک محفظه خنک‌کننده‌ی جداگانه نیستند. در عوض, در انتهای رست دمایی معادل با دمای اتاق از محفظه رست گذر کرده و منجر به خنک گشتن دانه‌ها می‌شود. این سیستم. سیستم ایده آلی نیست؛ چراکه سطح گرم محفظه مانع از خنک شدن مناسب دانه‌ها می‌شود. بسیاری از کاربران اين نوع ماشین‌ها، اقدام به خرید محفظه‌ای جداگانه به‌عنوان خنک‌کننده می‌کنند.

مزایا

قیمت ارزان و قابل‌اعتماد. اثرات زیست‌محیطی کمتر. ربسک پایین سوختن سطحی دانه‌های قهوه.

معایب

جریان بالای هوا موجب کاهش طعم و بهره‌وری مناسب از سوخت می‌شود. اپراتور ماشین رست باید بین تنظیمات گاز و جریان هوای مطلوب به وسیله چرخش مناسب دانه‌های قهوه سازگاری ایجاد کند تا دانه‌های قهوه را به بهینه‌ترین  طعم برساند.

گردش گرما

بر خلاف ماشین‌های رستی که در بالا گفته شد و گاز را تنها یک‌بار عبور می‌دادند. این‌گونه رسترها مقداری از هوای خروجی از رست را مجدداً به درون محفظه‌ی رست بازمی‌گردانند تا از گرمای موجود در آن حداکثر استفاده برده شود. در حقیقت با این کار میزان مصرف سوخت موردنیاز برای انجام فرایند رست به حداقل می‌رسد. این‌گونه ماشین‌ها به‌تازگی به دلیل استفاده‌ی بسیار کارآمد از سوخت، کم کردن میزان سوختگی سطحی دانه‌های قهوه و تولید محیطی پایدار، مرطوب و تکرارپذیر برای رست به محبوبیت بسیاری دست یافته‌اند. محیط باثبات رست، بهبود توانایی نرم‌افزار رست اتوماتیک را برای ردیابی مشخصات رست برنامه‌ریزی‌شده به‌عنوان یکی از مزایای جانبی ارائه می‌دهد. یکی از نکات قابل توجه در اين ماشین‌ها، ریسک بالای ایجاد طعم‌های دودی در قهوه به علت قرار گرفتن دانه‌ها در محفظه‌ای پر دود در طی فرایند رست است.

مزایا

استفاده بهینه از سوخت و کاهش میزان سوختگی سطحی دانه‌های قهوه. این‌گونه ماشین‌های رست مجهز به نرم‌افزاری هستند که در صورت استفاده، مشخصات دهی اتوماتیک به رست را آسان می‌کند.   

معایب

رست‌کنندگان گاهی ایجاد و پیشرفت طعم دودی در قهوه را گزارش می‌کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *